Besede – okno v moj in tvoj svet ONLINE SREČANJE

17. 03. 2020
Besede – okno v moj  in tvoj svet  ONLINE SREČANJE

“Meje mojega jezika so meje mojega sveta,” je zapisal avstrijski filozof Ludwig Wittgenstein, ki je verjel, da je jezik logično in strukturirano orodje, namenjeno predvsem izmenjavi konkretnih informacij in dejstev. 

Ključno vprašanje, ki se skriva za njegovim razmišljanjem in vpliva na našo vsakodnevno komunikacijo z ljudmi okrog nas, pa je: koliko v resnici mi oblikujemo naše besede in koliko naše besede pravzaprav oblikujejo nas?

Pri delu z ljudmi je edini način, da spoznamo njihov notranji svet, komunikacija – tako verbalna kot tudi neverbalna. Skoznjo lahko razberemo, kdo se skriva za osebo, ki sedi pred nami, hkrati pa razumemo tudi, v kakšni podobi sveta živijo in kako s svojim modelom sveta ustvarjajo odnose z drugimi ljudmi. Ljudje so kompleksna bitja, ki jih težko opišemo z nekaj etiketami in zgolj skozi opis izziva, s katerim prihajajo. Skozi ‘branje med vrsticami’ lahko uvidimo, kje so ključni vidiki v njihovem razmišljanju, ki jim onemogočajo rast v smeri, ki si jo želijo.

Kot coachi, mentorji, trenerji ali vodje naj bi v odnose s klienti vstopali z odgovornostjo, zavedanjem in uvidom v lasten model sveta, ki ga prinašamo v komunikacijo. Pogumno poglejmo v ogledalo in ozavestimo, kaj sporočamo verbalno in neverbalno, kako vplivamo z besedami in na kakšen način nezavedno usmerjamo, da bomo resnično nudili varen in spodbuden prostor za rast.

 Cilji strokovnega srečanja:

  • Vpogled v nastanek referenčnega okvirja in modela sveta, v katerem živim(o)
  • Ozaveščanje lastnega načina komuniciranja in vpliva na sogovornike
  • Uvid v simptome notranjih procesov, ki se izražajo skozi besede in govorico telesa 
  • Izboljšanje verbalne in neverbalne komunikacije v coachingu in nasploh 
  • Bolj iskrena, odprta in pozitivna komunikacija s samim seboj in z drugimi

Gostja srečanja: mag. Vesna Sodnik

Vesna je poslovna trenerka z edinstveno kombinacijo znanj – ima več kot dve desetletji izkušenj iz medijev in sveta podjetništva, poučevanja odraslih, svetovanja podjetnikom ter organizacije in vodenja dogodkov. 

Kot certificirana vodstvena coachinja z Middlesex University of London, jungovska coachinja ter šolana radijska govorka premore širok nabor orodij iz klasične retorike, NLP-ja, različnih psihoterapevtskih modalitet in še številnih drugih metod za osebni in poklicni razvoj.

Izobražuje o komunikaciji, govorici telesa, prodajni komunikaciji, karizmatičnosti in čustveni inteligenci ter asertivnosti, vodstvenih veščinah, prezentacijskih veščinah in komuniciranju z mediji, ter opolnomoča organizacije in posameznike, ki želijo rasti in se zavedajo, da so veščine komunikacije pri tem ključnega pomena.

Kdaj: v torek, 17. marca 2020 od 17:00 do 18:00 ure.

Kje: Srečanje po potekalo on-line v obliki spletne konference.  Vsi prijavljeni boste prejeli link za dostop po elektronski pošti. 

Vabljeni člani in simpatizerji Slovenskega coaching združenja!

*Strokovno srečanje je brezplačno, prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. 

PRIJAVNICA

Za prijavo na dogodek prosimo izpolnite prijavnico.*

Prijavi se na naše e-novice