Proces zavednega razdruževanja

17. 02. 2022 Strokovno srečanje - NOV DATUM
Proces zavednega razdruževanja

Zavedno razdruževanje je proces, ki ga je leta 1976 opisala sociologinja Diane Vaughan, kasneje pa je coachinja Katherine Wodward Thomas popularizirala proces pri razdruževanju parov ob ločitvi.

Gre za proces, ko odnos doseže razpotje, ko obe strani spoznata, da je “znotraj vse umrlo”. Običajno ji sledi dolgotrajna faza, v kateri eden od partnerjev razmerja obdrži propadlo razmerje, čeprav nezavedno ve, da se bliža koncu. Proces zavednega razdruževanja vključuje redefiniranje jaza na več ravneh: v zasebnih mislih posameznika, med partnerjema in v širšem družbenem kontekstu, v katerem odnos obstaja.  Proces ločevanja je končan, ko se partnerja opredelita in ju drugi definirajo kot ločena in neodvisna drug od drugega ter ko partnerstvo ni več glavni vir identitete.

Meta Grošelj pa je principe in dinamiko delovanja zavednega razdruževanja začela uporabljati pri delu z čustvi, kajti proces je silno aplikativen ne glede na odnos oz. njegov status. Na srečanju nam bom predstavila teorijo in prakso zavednega razdruževanja ter njene aplikativosti v coachingu.

 

 


 

Gostja srečanja

Naša gostja je Meta Grošelj, pisateljica, predavateljica, coachinja in trenerka retorike.

 

 

Prve izkušnje si je nabirala za radijskimi mikrofoni, a tista prava retorika, prodajno naravnana veščina vplivanja in prepričevanja, je v njeno življenje vstopila leta 2015, ko je začela delovati na Akademiji profesionalnih govorcev v Londonu. Dve leti je kot Academy Coaching Executive urila podjetnike, umetnike, strokovnjake s celega sveta navdušiti, motivirati in prepričati svojo publiko. Coaching ji daje orodja, s katerimi svojim klientom pomaga pri premagovanju treme in sindroma vsiljivca ter jim pomaga na poti do opolnomočenja.  Aktualna je tudi knjiga Verjemi v svoj glas, ki skozi zgodbe bralcem pomaga preokvirjati omejujoča prepričanja, da bi dosegli brezpogojno ljubezen do samega sebe. Njena osebna strast je tudi produktivnost in dobre časovne navade. Filozofija upravljanja s časom jo spremlja že od najstniških let. Na to temo je izdala tudi knjigo Fokus, v kateri osvetljuje pomen zavednega upravljanja z lastno pozornostjo. Veščine coachinga, ji omogočajo nuditi konkretno pomoč ljudem tudi pri problemu izgorevanja.  Njen življenjski moto je: Daj, in dobil boš!

 


 

Prijavi se na naše e-novice