Odkrivanje svojih potencialov skozi proces čustvenega coachinga

20. 10. 2020 Strokovno srečanje
Odkrivanje svojih potencialov skozi proces čustvenega coachinga

Spoznaj sebe!

 

Ta modrost, ki je sicer vidna in vklesana le v Delfih, je bila vodilo v vseh iniciacijskih postopkih samospoznanja visoko razvitih civilizacij. V današnjem svetu samouresničitev pomeni v življenju dosežene cilje kot so diploma, dobra služba, image, prestižen poklic, ki ne obremenjuje in debeli bančni račun. Toda mnogi zgoraj našteti cilji  so človeka pripeljali  tudi do roba izgorelosti, iztrošenosti in raznih bolezni.

Dejanska samouresničitev je pogojena s spoznavanjem in spoznanjem sebe, NAJTI SEBE V SEBI!

Marsikdo je prepričan o sebi, da je umirjen, kulturen, razumevajoč, a ga soočenje z neko življenjsko situacijo kaj hitro oskubi teh prilastkov, ko se odziva nanje z jezo, zamerljivostjo, užaljenostjo. V procesu spoznavanja samega sebe človek razčlenjuje svoja nagnjenja, svoja stremljenja, svoje cilje, svoj miselni in čustveni svet, vse to, kar tako rado pobegne od nadzora, dokler človek ne spozna samega sebe.

Najhitrejši in najučinkovitejši napredek do sebe je, da preko odnosov z drugimi ljudmi oz. preko čustvenih reakcij pridemo nazaj do sebe. Namreč, ko smo » iz sebe«, pridemo nazaj »k sebi«.

Ta postopek povezovanja sebe v sebi, nam je predstavila Florence Bratuž na srečanju  Odkrivanje svojih potencialov skozi proces čustvenega coachinga.

 


 

Naša gostja je bila Florence Maria Bratuž

 

 

Florence se osredotoča na inspirativno vodstvo in organizacijsko kulturo, ki temelji na njenih 25-letnih izkušnjah v avtomobilski industriji. V svoji karieri je začela kot prodajna svetovalka v domačem družinskem podjetju in nadaljevala na vodstvenih pozicijah na naslednjih področjih: prodaja, področno vodenje poslovalnic uvoznika, upravljanje z odnosi s strankami, skrb za zadovoljstvo kupcev, organizacija izobraževanj. Te izkušnje so jo pripeljale do vloge predavatelja, trenerja – coacha in kriznega managerja za boljše poslovne rezultate ter izboljšanje medosebnih odnosov med zaposlenimi.

Deluje kot Inspirational in Emotional Coach, ki vzpostavi dobre odnose med zaposlenimi in ima licenco Profiles International za svetovalca razvoja potenciala v zaposlenih.

Kot krizni manager pomaga postaviti podjetju pravo poslanstvo, ki v zaposlenih prebudi duha. Preko zgodbe vzpostavi motivacijske vzvode z namenom prebujana notranje motivacije do dela, ki ga opravljajo. Velik poudarek, daje na razumevanju različnosti. Zaposleni se naučijo upravljati svoje čustvene odzive in reševati konflikte za korist usklajenega delovanja kolektiva za skupni cilj.

 


 

Naša gostja je v letu 2020 izdala knjigo ODZOVI SE NA KLIC, ZAŽIVI SVOJ POKLIC!

Namen knjige je, da z novo miselnostjo zaposlenim vzbudi pripravljenost na sodelovanje in osredotočenost na skupni cilj. Ljudje ob spoznavanju sebe in svojih potencialov prevzemajo odgovornost za svojo osebno rast, družba pa ob tem napreduje v naravnem sozvočju, povezanosti, harmoniji in integriteti. Knjiga s tem postavlja osnovne temelje uspešnega razvoja prihodnjega obdobja. Več o knjigi TUKAJ.

 

 


 

Prijavi se na naše e-novice