Kongres coachev in mentorjev 2021

10. 06. 2021 Kongres

Kongres coachev in mentorjev 2021

 

pastedGraphic.png

 

Na kongresu smo govorili o trendih in aktualnih praksah, pri čemer smo se osredotočili predvsem na vpliv spremenjenih razmer v letu 2020 na sam proces izvajanja coachinga in mentorstva. Nadaljevali smo z drugim sklopom, ki je povezan z razvojem veščin in kompetenc v vlogi coacha in mentorja, saj je ravno sedaj ključnega pomena nadgrajevanje svojih znanj in veščin, tako da smo lahko klientom oz. mentorirancem še bolj v podporo. V tretjem delu Mednarodnega kongresa coachev in mentorjev 2021 smo se osredotočili na spoznavanje tehnologij in orodij, ki nam lahko koristijo pri še bolj učinkovitem izvajanju procesa pri čemer je ključno vodilo: »Z manj energije doseči še večji učinek«. 

Posebni poudarki Kongresa coachev in mentorjev 2021 so bili:

  • »uporabnost«,
  • »interaktivnost« in
  • »učinkovitost«.

Mednarodni Kongres coachev in mentorjev 2021 smo pripravili ob strokovni podpori Evropske zveze za coaching in mentorstvo (EMCC – European Mentoring and Coaching Council).

 


 

FOTO UTRINKI IZ KONGRESA

Na kongresu so sodelovali


MODERATORKA KONGRESA
dr. Sabina Đuvelek, EMCC Slovenija

 

Sabina je univ. dipl. psihologinja, ki se že več let strokovno ukvarja s coachingom in razvojem drugih programov, ki spodbujajo proaktivnost in učinkovitost zaposlenih. Deluje tudi kot življenjski in karierni coach, ki posameznikom pomaga pri večjih življenjskih prelomnicah. V okviru doktorata  je raziskovala področje internega coachinga in dejavnike, ki vplivajo na učinkovitost coachev.

 


Dr. Lise Lewis,  MBA FCIPD, Past President of EMCC Global and currently Global Special Ambassador

 

Lise is promoting the work and ethos of the European Mentoring and Coaching Council. She is also an Honorary Member of the Association for Professional Executive Coaches and Supervisors (APECS) and the Association of Coaching Supervisors (AOCS). She is also founder of Bluesky International provider of EMCC EQA|EIA and ESQA|ESIA accredited coach | mentor and coach supervisor training programmes. She is a practising Executive Coach | Mentor specialising in Relational Leadership and a Supervisor for independent and in-house coaches, mentors and supervisors. Lise’s immersion in the study of human behaviour culminated in the writing of her book Relational Feedback: Why Feedback Fails and How to Make it More Meaningful published in February 2020 and based on the findings of a doctoral research study. She is also a global keynote speaker, masterclass presenter and contributor of webinars | articles.

 


Larisa Grizilo je glavna direktorica za področje človeških virov in komunikacij v skupini A1

 

Larisa ima več kot 15 let mednarodnih izkušenj na HR področju v različnih industrijah. Kariero je začela leta 1998 v družbi Wrigley, kjer je bila odgovorna za upravljanje HR področja v državah nekdanje Jugoslavije ter v Albaniji, Bolgariji in Romuniji. Med letoma 2000 in 2003 je rskupino A1 pokrivala iz Beograda.

 

 

 

 


Ivana Štulić, MSc in Applied Positive Psychology, trainer, coach, and consultant

 

After her first degree in egineering, Ivana worked for 10 years in multinational companies as a consultant and business processes and project manager. Since 2015 she has been successfully running her own business for consulting, training and coaching. She completed her MSc in Applied Positive Psychology in Cambridge, Great Britain. She is a certified business education trainer, NLP business & manager coach, and a certified Appreciative Inquiry practitioner. She also completed a 4-year and a 2-year postgraduate course in body-oriented. She recently got her Diploma in Corporate Wellbeing Coaching. She sees her mission in helping individuals and organizations fulfill their potential and truly thrive using positive psychology.

 


Jasna Knez, ICF PCC & EMCC EIA SENIOR, Executive & Team Coach, podpredsednica ICF Chapter Slovenia.

 

Jasna  posameznikom in skupinam pomaga dosegati rezultate, ki jih želijo. Njeni treningi in metodologija coachinga temeljijo na temeljih sistemske in integralne perspektive, jungove psihologije in transformativnega somatskega coachinga. Vključuje nove napredne pristope pri razvoju poslovnih potencialov posameznikov in organizacij. Njena strast je odkrivanje človeškega neizkoriščenega potenciala in ustvarjanje varnega prostora za transformacijo. Verjame, da sami ustvarjamo svojo realnost, zato se zanjo učenje nikoli ne konča. Coaching zanjo ni veščina, je način življenja.  Prisega na coaching miselnost in vseživljenjsko učenje. Kot del trenerskega tima sodeluje v več mednarodnih coaching šolah obeh zvez za coaching. Redno se poslužuje coaching supervizije. Njen coaching supervizor je dr. David Clutterbuck, ESIA in ustanovni član  EMCC, pri timskem coachingu Irena Antolić, ESIA. Mentor coach pa Sami Bugay, MCC. Pri dr. Lise Lewis je v učnem procesu za coaching supervizijo in pridobitev ESIA akreditacije. Jasna je članica obeh strokovnih zvez za coaching, ICF in EMCC Global. V Sloveniji je prva in trenutno edina nosilka individualnih akreditacij profesionalnega coacha  pri obeh zvezah.

 


Meta Grošelj, NLP Mojstrica, SDI trenerka, ACE Coachinja profesionalnih javnih govorcev in javnega nastopanja

 

Meta je trenerka govorništva in pitch retorike, predavateljica in tudi pisateljica.  Nadvse aktualna je njena nova knjiga Verjemi v svoj glas, ki bralca popelje od treme do opolnomočenja preko dvanajstih zgodb, ki delujejo na principu preokviranja omejujočih prepričanj. Osebna rast je njena strast in verjame, da je prav komunikacija tista zel, ki nam pomaga do višje produktivnosti, doseganja ciljev in lepšega, polnejšega življenja! Zato retorika. Zato vplivanje. Zato nastop.

 

Vesna Sodnik, integrativna in jungovska coachinja, praktikantka transakcijske analize, mentorica učinkovite komunikacije in trenerka avtentičnega govorništva, EMCC Slovenija

 

Vesna je poslovna trenerka z edinstveno kombinacijo znanj – ima več kot dve desetletji izkušenj iz medijev in sveta podjetništva, poučevanja odraslih, svetovanja podjetnikom ter organizacije in vodenja dogodkov. Kot certificirana vodstvena coachinja z Middlesex University of London, jungovska coachinja ter šolana radijska govorka premore širok nabor orodij iz klasične retorike, NLP-ja, različnih psihoterapevtskih modalitet in še številnih drugih metod za osebni in poklicni razvoj. Izobražuje o komunikaciji, govorici telesa, prodajni komunikaciji, karizmatičnosti in čustveni inteligenci ter asertivnosti, vodstvenih veščinah, prezentacijskih veščinah in komuniciranju z mediji, ter opolnomoča organizacije in posameznike, ki želijo rasti in se zavedajo, da so veščine komunikacije pri tem ključnega pomena.


 

Branko Žunec, direktor Družbe za odličnost, lastnik blagovne znamke BMC International, mednarodni trener in coach

 

Branko je svojih 20 let kariere, v kateri se je specializiral za sodobno voditeljstvo, ki ga trenira, razvija in živi, letos okronal s knjigo (R)Evolucija vodenja, ki je postala pravi »hit« med vodji v Sloveniji. Razvil je številne modele in programe, med katerimi so najbolj prepoznavni »Vodja kot Trener in Coach« ter »Od dobrega do izjemnega vodje«. Svoje poslanstvo uresničuje s tem, da razvija in spodbuja vodje, da postanejo izjemni voditelji, trenerji in coachi svojih sodelavcev, da uresničijo svoj polni potencial.

 


 

Martin Addison, CEO, VideoArts

 

Martin is CEO of Video Arts Group. With more than 25 years’ experience in the learning content and technologies business, he has become one of the foremost speakers and thought leaders on the subject of video in learning including; Online Educa, Berlin, The Training & Development Show, Dubai, Learning Technologies, London and ATD, Washington DC.

 


Tracy Gregory, VideoArts

 

Accomplished Department Head and Client Director, Tracy has inavaluable expertise as a creative learning and development professional, drawing on in excess of 20 years in the industry.  Ability to consult, guide and recommend best practice approaches within the Video Arts client base. Tracy has strong people management skills from sourcing candidates, recruiting and retaining talent, performance management, coaching and mentoring. The breadth of her personale experience of managing teams from 3 to 32 people stands her in good stead to represent Video Arts for this specific topic.

 


 

Prezentacije in koristne povezave iz Kongresa coachev in mentorjev 2021

Netflix za učenje

Izbrane videopredstavitve in odlomki, ki sta jih predstavila Martin Addison & Tracy Gregory iz Video Artsa:

  1. https://watch.videoarts.com/partnerstream/partner-stream/ 
  2. https://demo.videoarts.com/tasterpage-2021/052733/
  3. https://vimeo.com/560759791/5554c849f6 (Uvodnik prihajajoče serije o duševnem zdravju, relevantno ob vračanju na delo)
  4. https://www.videoarts.com/mental-health-conversations-webinar-typ/ (Pogovor s strokovnjakinjo, ki je sodelovala pri snovanju serije o duševnem zdravju)
Sindrom vsiljivca
Preverite ali je tudi vas napadel sindrom vsiljivca? TUKAJ!

 

Prijavi se na naše e-novice