Kongres coachev in mentorjev 2021

10. 06. 2021 Kongres
Najavljamo 

Kongres coachev in mentorjev 2021

in tematske vsebinske sklope

 

pastedGraphic.png

 

Na kongresu bomo govorili o trendih in aktualnih praksah, pri čemer se bomo osredotočili predvsem na vpliv spremenjenih razmer v letu 2020 na sam proces izvajanja coachinga in mentorstva. Nadaljevali bomo z drugim sklopom, ki je povezan z razvojem veščin in kompetenc v vlogi coacha in mentorja, saj je ravno sedaj ključnega pomena nadgrajevanje svojih znanj in veščin, tako da smo lahko klientom oz. mentorirancem še bolj v podporo. V tretjem delu Mednarodnega kongresa coachev in mentorjev 2021 se bomo osredotočili na spoznavanje tehnologij in orodij, ki nam lahko koristijo pri še bolj učinkovitem izvajanju procesa pri čemer je ključno vodilo: »Z manj energije doseči še večji učinek«. 

Posebni poudarki letošnjega kongresa so:

 • »uporabnost«,
 • »interaktivnost« in
 • »učinkovitost«.

Mednarodni Kongres coachev in mentorjev 2021 pripravljamo ob strokovni podpori Evropske zveze za coaching in mentorstvo (EMCC – European Mentoring and Coaching Council).

P.S. Agilnost velja. Spremljajte vsebine in govorce kongresa v nadaljevanju, vsak dan boste odkrili kaj novega!

 

 

Program

8:45-9:00
Sprejem udeležencev / Reception of participants
9:00-9:15 Otvoritev kongresa / Opening ceremony
9:15-9:30 Mreženje udeležencev / Participants Networking
MODUL 1 TRENDI IN AKTUALNE PRAKSE COACHINGA IN MENTORSTVA / TRENDS AND CURRENT PRACTICES OF COACHING AND MENTORING
9:30- 10:10
Trendi v coachingu in mentorstvu / Trends in coaching and mentoring,
dr. Lise Lewis, Ambassador of EMCC and former President of EMCC Global
10:10-10:40
Tema bo javljena v kratkem / The topic will be announced soon,
Michael Stafford, ICF Ireland
10:40-11:00 Moderirana skupinska diskusija o trendih / Moderated group discussion on trends
11:00-11:20 Odmor / Break
MODUL 2 RAZVOJ VEŠČIN COACHEV IN MENTORJEV / COMPETENCIES DEVELOPMENT OF COACHES AND MENTORS
11:20-12:00 Krepitev rezilientnosti: Coachevo poročilo iz terena / Strengthening resilience: A coach's field report
Ivana Štulić, HUC - Hrvatska udruga coacheva, Hrvaška
12:00-12:40 Kako utišati "Sindrom prevaranta"? / How to silence the "Impostor syndrome"?
Meta Grošelj, EMCC Slovenija
12:40-13:00 Moderirana diskusija: Kako lahko ta spoznanja uporabimo v praksi / Moderating DIscussion: How can we put these insights into practice?
13:00-14:00 Odmor za kosilo / Lunch Break
14:00-14:30 Profesionalni razvoj coachev in mentorjev / Professional development of coaches and mentors,
Jasna Knez, ICF Slovenia, Vicepresident

14:30-15:00 Pripovedovanje zgodb / Storytelling,
predavatelj bo javljen v kratkem / presenter will be announced soon
MODUL 3 TEHNOLOGIJE IN ORODJA ZA PODPORO PROCESOM COACHINGA IN MENTORSTVA / TECHNOLOGIES AND TOOLS TO SUPPORT THE COACHING AND MENTORING PROCESS
15:00-15:40
"Netflix za učenje" Orodja za coache in mentorje v vse glasnejšem svetu / "Netflix for Learning": Tools for coaches & mentors in an increasingly distracted world
Tracy Gregory, VideoArts, Velika Britanija
15:40-16:00 (R)Evolucija vodenja / (R)Evolution of Leadership,
Branko Žunec, BCM International, Slovenija
16:00-16:45

Omizje: Coaching vodij v "novi normalnosti" / Roundtable: Leadership coaching in the "new normal",
Sodelujejo / Contributors: Saša Bavec, Knauf Insulation; Matt Mayfield; Medeja Lončar, Siemens; Tanja Skaza, Plastika Skaza
Moderira / Moderated by: Branko Žunec

16:45-17:00 Zaključki in dodana vrednost kongresa / Conclusions and added value of the congress

 

 

 

Iz vsebine


Modul: Trendi in aktualne prakse z področja coachinga in mentorstva

 

Trendi v coachingu in mentorstvu po “nemirnem” letu 2020
Lise Lewis, ambasadorka EMCC Global, Velika Britanija

 


Modul: Razvoj veščin coacha in mentorja

 

Strengthening resilience: A coach’s field report

We have all faced something we only thought was possible in movies. The sheer length of the pandemic and the way our lives have changed has challenged our well-being and the way we look at the world to the core. It is now that those that can call themselves resilient who have the crucial advantage. How resilient are we? What happens to us when we face adversity? Can we overcome our challenges or do we succumb to external influences? It is not easy to be strong, but we have no other choice but to work on our inner selves and not wait for the world to become less complex or more forgiving. In this talk I will speak about resilience, how we can develop it by using positive psychology and taking care of our well-being and what we as coaches can do to help our clients also be more resilient when facing obstacles. 


Profesionalni razvoj coacha in pomen akreditacij

Kako prelisičiti ’sindrom prevaranta’
Sindrom prevaranta je ena najpogostejših oblik treme poslovnega sveta, ki moti in blokira predvsem ambiciozne, sposobne, pametne ljudi na poti do vrhov svojega potenciala. Sindrom prevaranta je namreč tisti, ki nas včasih vse sili v perfekcionizem po eni plati, odlašanje po drugi. Oba pa vodita v izgorevanje, padec motivacije, samo-oklicani poraz. Vprašanje o tem, kako premagati sindrom prevaranta je enako vprašanju premagovanja samega sebe, svojih notranjih ovir. Na predavanju vam bo coachinja Meta Grošelj podala svojo filozofijo in interpretacijo spopadanja z vsiljivstvom, različnih coaching modelov in orodij.

V družbi odličnih coachev in mentorjev


Ivana Štulić, MSc in Applied Positive Psychology, trainer, coach, and consultant

 

After her first degree in egineering, Ivana worked for 10 years in multinational companies as a consultant and business processes and project manager. Since 2015 she has been successfully running her own business for consulting, training and coaching. She completed her MSc in Applied Positive Psychology in Cambridge, Great Britain. She is a certified business education trainer, NLP business & manager coach, and a certified Appreciative Inquiry practitioner. She also completed a 4-year and a 2-year postgraduate course in body-oriented. She recently got her Diploma in Corporate Wellbeing Coaching. She sees her mission in helping individuals and organizations fulfill their potential and truly thrive using positive psychology.

 


Jasna Knez, ICF ACC & EMCC EIA SENIOR, Executive & Team Coach, podpredsednica ICF Chapter Slovenia.

 

Jasna se je specializirala za transformacijski vodstveni & poslovni coaching ter timski coaching v podjetjih in organizacijah, kjer uporablja sistemsko & integralno teorijo ter Jungovo psihologijo. Vključuje nove napredne pristope pri razvoju poslovnih potencialov posameznikov in organizacij. Verjame, da sami ustvarjamo svojo realnost, zato se zanjo učenje nikoli ne konča. Uči se od najboljših. Njen mentor in supervizor pri timskem coachingu je dr. David Clutterbuck, ustanovni član EMCC, pri poslovnem coachingu Sami Bugay MCC & Mentor Coach ter akreditator pri ICF, pri Jungian Coachingu dr. Avi  Goren Bar, ustanovitelj metodologije. Jasna sodeluje kot trenerka in facilitatorka pri več mednarodnih akreditiranih coaching in vodstvenih programih.  

 


Meta Grošelj, NLP Mojstrica, SDI trenerka, ACE Coachinja Profesionalnih Javnih Govorcev in Javnega Nastopanja
Meta je trenerka govorništva in pitch retorike, predavateljica in tudi pisateljica.  Nadvse aktualna je njena nova knjiga Verjemi v svoj glas, ki bralca popelje od treme do opolnomočenja preko dvanajstih zgodb, ki delujejo na principu preokviranja omejujočih prepričanj. Osebna rast je njena strast in verjame, da je prav komunikacija tista zel, ki nam pomaga do višje produktivnosti, doseganja ciljev in lepšega, polnejšega življenja! Zato retorika. Zato vplivanje. Zato nastop.

 

 


 

Informacije o prijavi

Kotizacija 
 • 190 EUR redna kotizacija
 • 110 EUR za člane SCZ  (Slovensko coaching združenje) in člane Združenja EMCC Slovenija (Evropsko združenje za coaching in mentorstvo Slovenija) s poravnano članarino
 • 160 EUR na udeleženca v paketu PAR -dva udeleženca iz iste organizacije, ki nista člana SCZ ali EMCC Slovenija

Kotizacija vključuje: 

 • udeležbo na vseh predavanjih
 • sodelovanje v nagradnih igrah pokroviteljev
 • e-zbornik kongresa
 • okrepčila med odmori 

Konferenca bo potekala v kombinirani obliki. V kolikor bodo razmere dovoljevale, se bomo dobili v živo z možnostjo spremljanja konference tudi online. Del predavateljev bo z nami online, del v živo.  V primeru prepovedi javnih prireditev, bo kongres v celoti potekal online.  V slednjem primeru vam bomo priznali 10% popust  (velja za vse vrste kotizacij).

Lokacija

Kristalna palača, (IBM-Innovation centre), Ameriška cesta 1, 1000 Ljubljana

Prijava

Kotizacijo nakažete po predhodni prijavi na račun Združenje EMCC Slovenija SI56 020110263473354 pred kongresom s pripisom svojega imena in priimka.  Po srečanju vam bomo izdali račun na želeni e-naslov.

Če se prijavljate preko pravne osebe, prosimo, da v prijavni obrazec vnesete tudi vse podatke o pravni osebi ter davčno številko organizacije.

————-

S potrditivijo splošnih pogojev (brez česar prijava ni možna), se strinjate, da:

 • je skrajni rok za morebitno odjavo 48 ur (2 dni) dni pred dogodkom. Odjava mora biti pisna. 
 • vam bomo v primeru odjave 1 dan pred dogodkom, zaračunali administrativne stroške v višini 30 odstotkov kotizacije, pri kasnejši odjavi ali v primeru, da odjave niste poslali, pa v celoti. 
 • vam bomo v  primeru neudeležbe na dogodku zaradi bolezni, zaračunali administrativne stroške v višini 10 odstotkov kotizacije. V tem primeru morate organizatorju, kot dokazilo, predložiti bolniški list.
 • da je kotizacijo potrebno poravnati najmanj 48 ur pred dogodkom. Po dogodku vam bomo na želeni e-naslov poslali račun.

 

 

PrijavnicaPrijavi se na naše e-novice