Izredni dopisni zbor članov

26. 03. 2020
Izredni dopisni zbor članov

Spoštovani člani,

vabimo vas, da se udeležite izrednega dopisnega zbora članov SCZ, ki ima le eno točko dnevnega reda in sicer glasovanje  o pridružitvi Slovenskega coaching združenja Evropski zvezi za  mentorstvo in coaching (EMCC – European Mentoring & Coaching Council), s čimer vsi člani SCZ  pridobimo pravico do članstva v EMCC.

Praktična izvedba pridružitve poteka na način, da se ustanovi društvo EMCC Slovenija, kjer je SZC eden od ustanovnih članov, s čimer vsi člani  SCZ pridobijo pravico, da postanejo tudi člani EMCC.

Spodaj več o razlogih pridružitve EMCC-ju ter povezava na glasovanje.

Hvala za vaš glas
Nevenka Oštarjaš, predsednica

 

GLASUJTE ZDAJ!

Glasovanje traja  do 3. aprila do 23.45 ure.

 


Razlogi za pridružitev Evropski zvezi za mentorstvo in coaching

Stroka ne pozna meja. V teh izrednih razmerah se medicinska stroka po celem svetu povezuje, prav tako kot ljudje potrebujemo zdravniško oskrbo, bomo v teh dneh potrebovali tudi “dušno” oskrbo v smislu opolnomočenja ljudi kot tudi najširše mentorske podpore. Poslanstvo EMCC je razvijati in širi najboljše prakse na področju mentorstva, coachinga in supervizije.

Zakaj pridružitev?

Slovensko coaching združenje v duhu razvoja in napredka nikakor ne želi ostati zaprto; nasprotno, težimo k sodelovanju in povezovanju evropskega strokovnega prostora, s ciljem delitve znanj, izkušenj, pristopov, modelov in praks. Sinergični učinki povezovanja na sorodnih področjih kažejo na potrebo in smiselnost združevanju v organizacije in mreže evropskega in širšega merila.

Zakaj EMCC in ne druga organizacija?

Ožje članstvo SCZ je po večini zelo vsebinsko usmerjeno, kakor tudi EMCC, zato nas zanima sodelovanje s to organizacijo, in ne katero koli, ter ključno, pod svoje okrilje z njo vključujemo še mentorstvo. EMCC je tudi akademsko usmerjena; tudi SCZ si prizadevamo povezati coaching in mentorstvo z akademsko stroko.

Kaj še pridobimo?

Pridobimo dostop do EMCC gradiv, dostop do mednarodnih strokovnjakov po slovenskemu trgu dostopnih cenah, možnost udeležbe na EMCC strokovnih srečanjih, v živo ali online, pa tudi sami lahko aktivno sodelujemo na vseh EMCC globalnih konferencah.

Več o EMCC…

Prijavi se na naše e-novice