100-dnevni ultramaratonski krog transformacije

15. 12. 2020 Novoletno srečanje z Mihaleom Kolarjem
100-dnevni ultramaratonski krog transformacije

Prilagodljivost, fokus in hvaležnost

 

V manj kot 100 dneh je Mihael Kolar pretekel 100 maratonov skozi 11 evropskih držav (v času korona krize). Motivirala ga je potreba po razvoju in napredku človeškega duha ter iskanje resnice, nagradile pa zanimive spremembe in spoznanja.

Mihaelova izkušnja, ki nam jo bo približal, ponazarja transformacijo, ki smo je kot coachi deležni v coaching procesu, ko s svojim vodenjem in spodbudo vplivamo na spremembo pri coachee-ju. Spoznavamo, kako in v čem se tudi sami spreminjamo v skupnem procesu transformacije. Na srečanju bomo izpostavili PRILAGODLJIVOST, FOKUS in HVALEŽNOST kot ključne stebre preobrazbe; poti in cilja, ki si ga je zadal Mihael in risali vzporednice z lastnimi cilji v vlogi coacha.


 

Srečanje sredi decembra, v prijetnem času novoletnih pričakovanj, zaobljub in ciljev  so z roko v roki pripravili Slovensko coaching združenje, Združenje EMCC Slovenija, Združenje EMCC Hrvaška, Združenje EMCC Srbija,  HUC – Hrvaško coaching združenje in ICF Chapter Slovenia

 

Vsebinski utrinki 

 

Zakaj ta pot, ključna spoznanja in izkušnje

Odločitev za pot je vzklila s ciljem premakniti svoje fizične in umske meje ter obiskati in spoznati druge dežele. Duhovni cilj je bil pa hvaležnost; vsak dan je bil posvečen hvaležnosti posamezniku ali skupini ljudi v njegovem življenju.

Najpomembneje je vedeti, zakaj delaš to kar delaš in to ne izgubiti iz fokusa.

Vsak dan je bil zanj osrednji fokus, kaj mora narediti ta dan (katera pot, postanki, hrana, prenočišče, nakup potrebščin, toaleta). Žulji, vnetje mišic in tetiv, kraja denarja in osebne izkaznice – vse to je uspešno premostil. Najbolj ga je spremenilo spoznanje, da se lahko človek vsega navadi – vsemu prilagodi. Naučil se je ceniti majhne stvari. Prisotnost v trenutku in odkrivanje lepote v njem, ne glede na okoliščine, v katerih smo; ko um ne tava v preteklost in ne ustvarja prihodnosti. Učenje, ki se nikoli ne konča.

Globlje spoznavanje in razumevanje samega sebe nam pomaga bolje razumeti druge. Na ta način rastemo in razvijamo svojo osebnost in tako lahko k temu prispevamo tudi drugim ljudem, To nam daje občutek izpolnjenosti, zadovoljstva, spokojnosti-miru.


 

Mihael Kolar

Mihael je 34-letni raziskovalec življenja, športnik, ki je zasnoval in izvedel projekt Run for your dream, je doma iz Velike Črešnjevice na Hrvaškem. Po šolanju za gozdarskega tehnika je leta 2015 v Nemčiji končal medicinsko šolo in delal v domovih za starejše in onemogle. Obožuje tek, nogomet, planinarjenje in jahanje; tekač na dolge proge.

Njegov življenjski moto: “Najpomembneje je vedeti, zakaj delaš to kar delaš in to ne izgubiti iz fokusa.”


 

Ustvarjalnice

 

Po predstavitvi smo se zbrani po svojem lastnem izboru razdelili v pet  tematskih sob:

  • POTOVANJA
  • GLASBA
  • DEKORACIJA
  • MISTIKA
  • KULINARIKA

kjer smo izbrano sobo obogatili temo z lastnimi izkušnjami in vizijami prihodnosti. Zelo slatko in kajpak prekratko.


Nagradna tombola

 

Za zaključek novoletnega druženja smo priredili še tombolo z bogatimi nagradami združenj. Nagrajence smo žrebali iz seznama prisotnih udeleženk in udeležencev.

Nagrade: 

Združenje EMCC Slovenija  je podarilo 2 kotizaciji za Kongres coachev in mentorjev 2021. Nagrado sta prejeli: Vesna Sodnik in Florence Maria Bratuž.

HUC – Hrvatska udruga coacheva je podarila 3 kotitacije za delavnice po izboru. Nagrado so prejeli:  Nevija Božič, Matic Kadliček in Nataša Okorn.

SCZ  – Slovensko coahing združenje je podelilo dve kotizaciji za kongres  coachev in mentorjev 2012. Nagrado sta prejeli Dina Balič in Milka Đurić.

ICF Chapter Slovenia je podelil 2 coaching  srečanji. Nagrado sta prejeli: Ksenija Genc Novak in Marjana Zalar.

EMCC Croatia je podaril 1 coaching srečanje; nagrado je prejela Svetlana Mijatović,  1 supervizija; nagrado je prejela Tanja Arih Korošec  in 1 mentorstvo; nagrado je prejela Snježana Ljubić.

EMCC Srbija pa je podarila 2 coaching srečanji. Nagrado sta prejela Mihael Kolar in Danijela Brečko.

Vsem dobitnikom nagrad čestitamo!

Prijavi se na naše e-novice