Srečanja

Srečanja Slovenskega coaching združenja so namenjena članom združenja kot tudi simpatizerjem in podpornikom Združenja. Na njih obravnavamo strokovne teme in novosti na področju coachinga, del srečanja pa namenimo obravnavi splošnih zadev združenja. Vsako leto SZC organizira štiri letna srečanja, po potrebi oz. glede na interes pa tudi pogosteje.

 
 
 

Spomladansko srečanje Slovenskega coaching združenja

Spomladansko srečanje Slovenskega coaching združenja

Spomladansko srečanje Slovenskega coaching združenja je potekalo 28.3.2015 v Hostlu Celica na Metelkovi v Ljubljani.

Na srečanju smo se obogatili z novimi znanji in spoznanji.

MASTER za Coache je predstavila Nataša Tovornik, ki nas je predstavila uporabo tehnike MASTER. V coaching procesu klient pogosto pride do spoznanja, da potrebuje novo znanje. S tem je že motiviran za pridobitev informacij, pomembna pa je potem še njihova uporaba in pomnenje. S tehniko MASTER, ki je osnova možganom prijaznega učenja smo spoznali, kako lahko različnim klientom pomagamo do uporabnega novega znanja skladno z njihovo inteligentnostjo. Poleg matematično-logične in jezikovne ter čustvene inteligentnosti poznamo namreč še 6 kategorij inteligentnosti.

Uporaba ekspresivne umetnostne terapije v coachingu (Clinical Expressive Arts Therapy) pa sta nam predstavili Andreja Anžur in Katja Bizjak. Ekspresivna umetnostna terapija (CEAT) poudarja proces kreacije in ne končnega produkta. Uporaba CEAT terapije v coachingu temelji na prepostavki, da klienta zdravimo in mu odpiramo nove svetove s spodbujanjem različnih oblik umetnosti in ustvarjalnega izražanja ter uporabo domišljije. CEAT terapijo smo preizkusili tudi v živo in nastale izdelke odnesli s seboj.

Poleg dveh zanimivih pristopov h coachingu smo na spomladanskem srečanju izvedli tudi delavnico: Splet za dober domet – soustvarjanje vsebin spletne strani Slovenskega coaching združenja, ki st ga vodila Katja Bizjak ter Roman Kolar s pomočjo uporabe metode svetovne kavarne.

Po prijetnem druženju na kosilu pa smo s pomočjo metode Asociacija-Kreacija izdelali še Kompetenčni profil coacha SCZ, pri čemer smo izhajali iz modela Mednarodne coaching federacije (International Coaching Federation) Delavnico je vodila Danijela Brečko, ki je tudi avtorica metode Asociacija-Kreacija.

Prezentacije dogodka:
Oglejte si fotogalerijo dogodka!
 
 
 

Prijavi se na naše e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice in prejeli boste aktualne informacije o coachingu.

 
 
Združenje DejavnostiKontaktPrijava za člane

O združenju

Vodstvo

 

Članstvo

Kontakt

 

Konference

Srečanja

Usposabljanja

Tel: +386 41 775 588

E-pošta: 
coaching.zdruzenje@gmail.com

Prijavite se v sistem:

Prijava za člane

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.